KÉsZMŰVÉSZ

Képzőművészeti és Kézműves Alkotótábor Ha eddig nem tudtál rajzolni - megmutatjuk, hogy az alkotás neked is öröm! Ha tudtál, de többet szeretnél - gyere, várunk!

" A TÜKRÖT ARRA HASZNÁLJUK, HOGY AZ ARCUNKAT NÉZZÜK, A MŰVÉSZETET PEDIG ARRA, HOGY A LEKÜNKET LÁSSUK"

Georg Bernard Show 

Egyetlen nagy művész sem látja a dolgokat olyannak, amilyenek valósággal, különben nem volna nagy művész.

Az oktatás elismerésre méltó dolog, de nem árt, ha időnként eszünkbe jut, hogy amit valóban érdemes tudni, nem tanítható.

Oscar Wilde

 

"Behunyom a szemem, mivel látni akarok."

Paul Gauguin

  „Azok a férfiak és nők, akiket zseniálisnak tartunk, valamiképpen megőrizték magukban a kíváncsi gyermeket."

(Barbara Sher)

A mestert legjobban a tanítványai minősítik..."


"A legnagyobb öröm az alkotásban a felszabadult, vég nélküli játék, új utak nyitása, a harmónia és az örömszerzés a másik számára. "

                                               Galánfi András 


A művészet a szellemi világhoz vezető híd. (...)

Franz Marc

Minden szép zene és jó sor egy pillanatra felébreszt. Ne feledd: ha így élsz, te is művész vagy, akkor is, ha nem tudsz festeni vagy verset írni. Az élet művésze vagy. Mert a legcsodálatosabb műalkotás mégis csak te magad vagy. És az életed.

 Müller Péter

... a tehetség nem valamiféle kivételes sajátosság, amely csak nagyon keveseknek adatik meg. A modern társadalom olyan bonyolult kérdésekkel találkozik nap, mint nap, amelyek megoldásához a lehető legkülönbözőbb fajta tudás - és képességformák mozgósítása kell.

Így (meglehet: kis túlzással) azt mondhatom, hogy minden ember tehetséges, és az igazi feladat nem az, hogy kiválogassuk a tehetségeket a többiek közül, hanem hogy segítsük megtalálni mindenkinek azt, hogy ő éppen miben tehetséges.

Csermely Péter professzornak, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnökéneka „Találjunk ki egy országot" klub 2006. december 13-i konferenciáján elhangzott előadása.

http://www.ujreformkor.hu/csermely-peter-tehetsegek-nyomaban

Akarok rajzolni valamit, ami jelent valakinek valamit. Tudod, meg akarom rajzolni a vak hitet, az elmúló nyarat vagy csak egy pillanatát a tisztaságnak.

Tuti gimi c. film


 Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban.

Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad...

P.S. I Love You c. film


„ A képzelet a valóságból merít, majd azt módosítva újat teremt"( A képzelet világa 1.)

„ Lehet, hogy nem lesz egy Munkácsy belőled, de fess ha örömet szerez, lehet,hogy nem leszel  Pablo Neruda, de írj, ha örömmel tölt el, s lehet, hogy nem leszel egy Pavarotti, de énekelj, ha felvidít. Ez is kreativitás. Mert friss és új, és a tied.
S majd meglátod mily megnyugtató a lelkednek."

http://ujkorklub.shp.hu/hpc/web.php?a=ujkorklub&o=zseni_vagy!_hitted_volna__YE07

„A kép az egyéniségen átszűrt természet egy darabkája"

 ( Zola)

"Sokszor csakis túl nagyokat gondolunk alkotásnak, pedig minden az,
amivel időt töltünk, használjuk az ötleteinket, és örömet szerzünk vele."

A szent szellő mindenkit megérinthet: szép rezgések mindenki lelkében keletkeznek, de nem mindenki tudja vászonra, kőre, papirosra marandósítani. Csak a művész! A művész, az igazi művész! Mentül igazibb művész, antul sikerültebben. Legsikerültebben az a művész, aki azt a szép-rezgést úgy tudja formába önteni, hogy aki az alkotását nézi, vagy hallja, vagy olvassa, csak azt a szép-rezgést érzi, amelyet a művész érzett, mikor a műve fogant, mikor a művet alkotta, és befejezte.

 Gárdonyi Géza A tánc és az alkotás (festés, kézművesség) gyógyító ereje abban rejlik, hogy visszairányítja a figyelmünket a testünkre és segít, hogy átéljük és szabadon kifejezzük a bennünk lévő érzéseket.  Megtanít, hogy odafigyeljünk belső igényeinkre és ezáltal segít visszaállítani a Test-Lélek-Szelem egységét.

Az alkotó, művészi önkifejezés segíthet abban, hogy leküzdjük a bennünk élő ítéleteket önmagunkról, hogy feloldjuk belső gátlásainkat önmagunkkal és az alkotással, az „életünk megalkotásával kapcsolatban”. ……..nem a tökéletes technikai tudás elsajátítása a lényeg, hanem hogy újra felfedezzük a bennünk élő gyermeket, aki képes igazán örülni, lelkesedni, aki meri használni a fantáziáját, hallgat az intuíciójára, és igazán KREATÍV.

Minden ember kettős lény: egy felnőtt és egy gyermek „lakik benne”. Ha ezek kapcsolatban állnak egymással és együtt tudnak működni, akkor a teljesség érzése tölt el minket.

A Belső Gyermek lényünk ösztönös része, mely „csak” létezik, érez és tapasztal. Nem mérlegel, nem ítélkezik, hanem egyszerűen átéli teljességében azt, ami megérinti őt.

Ha felnőtt részünkkel tiszteljük és figyelembe vesszük gyermeklelkünk igényeit, akkor életünket áthatja az életerő, az élénkség, lelkesedés és a csodák iránti fogékonyság.

http://www.farkasandi.hu/
"Nem a tárgy, az ember a cél." 

Moholy-Nagy László

A művészet szerepe most is ugyanaz, mint száz évvel ezelőtt, vagy mint ezer évvel ezelőtt: segít elviselni a bajokat. Az ember természetéhez szinte biológiailag kötődik a költészet, a zene, a festészet és a szobrászat. A művészet a veszteségeket mindig úgy tudja megjeleníteni, hogy abból újabb értékek keletkezhessenek. A mi magyar sorsunkban még sok olyan veszteség van, ami a költészetben megfogalmazásra vár, hogy tömören csak annyit mondhatok: vannak még megnyerhető veszteségeink.

Fazekas IstvánWeblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 21
Heti: 74
Havi: 366
Össz.: 155 779

Látogatottság növelés
Oldal: Idézetek
KÉsZMŰVÉSZ - © 2008 - 2018 - keszmuvesz.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »